32

Разбиха наркооранжерии на три места в региона

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик проведоха полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици. Действията им са подпомогнати от колегите им от полицейския участък в Лесичово.

В хода на спецоперацията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово. И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово. Той е познат на органите на реда, криминално проявен.

И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана. Те са оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите от РУ-Пазарджик са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие. Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това, в апартамента, обитаван от мъжа в Пазарджик, са открити още около 1.9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?