32

Равносметка след вота: Време е за ново ляво, време е за свобода!

Днес, когато отбелязваме годишнина на Димитър Благоев (Дядото), със свити сърца, малко гузни, че делим, а не събираме, си мисля за лявото - за идеята, за свободата, за солидарността и братството, станало после равенство!

Ние, левите хора в България, дължим много на нацията си и всички вкупом, без изключение, сме виновни за това, че бедният ни и трудов народ остана без представители в управлението на държавата и на Европа! 

Какво зависи днес от левите прогресивни сили? – Нищо, ние не можем да решим и един въпрос на обикновения трудов човек, на интелектуалеца, на земеделеца, както казваше големият Николай Добрев! 

А, щом не можем да решаваме обикновени въпроси, значи сме статисти - политически статисти в политическия процес - и сега знам, че веднага ще чуя лозунга „Корнелия е виновна и когато я махнем, сме супер“. Да, ама не, другари, помогнете на Корнелия да си тръгне завинаги, по устав, ако трябва, я изключете от БСП! 

НО, НО! Не е само Корнелия, цялото ляво и всички национални леви лица трябва да направят не крачка, скок назад! За да има платформа, възможност за разговор и обединение на левите, на следващото ляво, на новото ляво - леви формации бяха пометени от фейсбук партии и няма как да е друго - лидерите им още са с телефон с шайба и се плашат от лаптоп, като от истински топ!

Скъпи другари и другарки, част от които и аз съм се учил на политически процес - дайте скок, без връщане назад, в редовете Ви има млади истински социалисти - нека с тях да водим разговора за лявото и България!

Нашата идея ще е жива завинаги, защото за нея човекът е човек, а не стока, за нас свободата е по-скъпа от живота и помощта за човек в нужда е повече от собствения просперитет!

Няма по-красиво от палитрата на лявото - видяно в палитра от личности, интелектуалци, партии, синдикати, свободни социалисти, неправителствени организации - и нищо по силно от всичко това, обединено в един юмрук под знамето - No pasarán! Hatsa La Victoria Siempre! VENCEREMOS!

Биха ни – не, не просто ни биха, изтриха ни, време е за ново ляво, време е за свобода!

*Трендафил Величков, 14.06.2024 г.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?