102

Ясни са новите почетни факлоносци от щафета "Пробег на мира"

Лекоатлетката Ивет Лалова, волейболистът Теодор Салпаров, журналистът Елена Яръмова и доц. Мария Пишмишева - ръководител на Инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик, са новите почетни факлоносци на мира за България на международната лекоатлетическа щафета "Пробег на мира". 

Те бяха удостоени с това призвание в присъствието на легендарният Карл Люис и Христо Стоичков от Виолета Ангелова – зам.-председател на "Пробега на мира". 

Церемонията се проведе в тържествено откритата вчера в Пазарджик "Градина на света", от където 9-кратния олимпийски шампион Карл Люис и носителя на "Златната топка" Христо Стоичков вече втори ден отправят съвместно послания за мир към целия свят.

„Както казва основателят на нашия пробег: “Мирът не е отсъствие на война. Мирът е разбирателство, хармония и приятелство“. Този красив момент ни събира, заяви Виолета Ангелова.

Новите факлоносци се задължават чрез своите талант и енергия да прокламират мира под целия свят.

"Аз съм щастлива, че вече трета година съм част от "Пробега на мира". Това събитие има много важни и истински послания към хората. Моето послание към хората е да спортуват, да са активни и да чувстват вътрешен мир", заяви специално за БНТ първият факлоносец за България Ивет Горанова.
"Мирът е повече от необходим. Повече от всякога е необходима човечност, да си помагаме един на друг, а спортът, разбира се, винаги е било едно много хубаво средство именно за това", сподели пред нашата медия и Ивет Лалова. И допълни "Разчуствахте ме. Най-големите ми идоли да ме наградят. Няма как да не помня 1994 година да се чувствам горда от Стоичков и националният отбор по футбол. Благодарение на спорта имах щастието да обиколя света. Преди 24 години разбрах, че Люис снима във филм и трябваше да си направя снимка с него. Остана ми фотоса на стената в къщата на моите родители", разкри Ивет. 

Волейболистът Теодор Салпаров е настоящ състезател на ВК Хебър и участва в множество инициативи с благотворителна насоченост.  Наградата е символ на всеобщия стремеж на човечеството към свят на мир и разбирателство. "За мен е чест да бъда награден. Да бъда тук е една признателност. Гледал съм Карл Люис по телевизията, а за Ицо каквото и да кажа ще е малко", коментира Салпаров.

Карл Люис и Стоичков също споделиха мнението си за мира, след като връчиха наградите. "Хубаво е да си спомним как Шри Чин Мой говореше за мир. Трябва да мислим и да работим за него. Продължавайте да промените нещата и един ден ние ще имаме мир", каза Люис.

Христо Стоичков акцентира върху думата обединение. "Когато сме обединени, няма кой да ни победи. Вярвам в доброто и в мира", убедено заяви Камата. 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ertret

ertret

24.09.2023 | 15:24

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: -====---- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата