32

Пуснаха билетите за коледното влакче на 26 декември

Билетите за празничното пътуване с Родопската теснолинейка, организирано на 26 декември от едноименното гражданско сдружение, вече са в продажба, съобщиха инициаторите на събитието. На страницата на сдружението бяха оповестени инструкции за това откъде може да се купят билети, как да се запазят места, кои ще са влаковете на отиване и връщане. Пояснено е още, че колективното пътуване е с редовен влак, а БДЖ организира и коледен воаяж с парен локомотив - то ще е на 17 и 18 декември.

Ето какво написаха от Гражданско сдружение "За теснолинейката":

Приятели, вече може да закупите Вашите билети за 26.12.2022, когато Дядо Коледа ще се качи във влак "Родопи" от Септември до Добринище и обратно! Ето какво трябва да имате предвид, когато купувате билети:
1. Билети може да закупите от всяка каса на БДЖ и онлайн през сайта на БДЖ и менюто им за онлайн-билети.
2. При закупуване на билети, задължително искайте/маркирайте запазени места за двете посоки, защото билетът гарантира само превоз, не седящо място!
3. Влакът, в който ще се случи инициативата, е редовен (движещ се по теснолинейката ежедневно) и затова не бива да подвеждате служителите на БДЖ-касите с обяснения за коледно пътуване, а просто да заявите билети за съответната дата, влак и участък, като си поискате и места. Влаковете са:
- бърз влак № 1661 Септември-Добринище (на отиване)
- бърз влак № 1662 Добринище-Септември (на връщане). В сайта на БДЖ може да видите тяхното разписание, за да си изберете от къде до къде ще пътувате. Накратко - тръгва от Септември в 08:50, минава през Велинград в 10:10 и стига в Добринище в 13:15, после обратно от там в 14:40 ч.
4. Цените са според избрана отсечка (може и цялото разстояние, заедно с нас) по Тарифата на БДЖ. Най-дългото - от край до край и обратно е около 15-18 лв. Децата до 7 г. пътуват безплатно по условията на БДЖ, но нямат право и на място.
5. Влак "Родопи" (с №№ 1661 и 1662) няма да бъде с много вагони, защото през зимата отоплението успява да сработи за не повече от 6 вагона. По-важно за БДЖ като превозвач и за нас като инициатори е дошлите гости да са на топло, отколкото да има места за двойно повече хора и половината да се разболеят от студ. Затова не се сърдете, когато билетите свършат бързо. И все пак, понеже е техника, а пътят в планината през зимата - бъдете добре облечени.
6. В деня на пътуването всеки, желаещ да се присъедини, може да го направи от гарите Варвара, Аврамово, Якоруда, Белица и Разлог, които нямат билетни каси. Просто качвайки се във влака ще бъдете снабдени с билети от превозния персонал, но може да не намерите място. Всеки е добре дошъл, след като е наясно с тези обстоятелства.
7. Влакът има бюфет-вагон, където ще може да пийвате и хапвате щраволинки, кафе, бира, вода, сок и много други. Пътуващите с нас през целия ден може да слязат в Разлог или Банско (вместо Добринище), защото в тези гари престоят до връщането е малко по-голям - 2 часа, достатъчен за разходка/ обяд и почивка. В Добринище влакчето стои от 13:15 до 14:40 ч.
8. Носете настроение, цитруси и коледни шапки, за да е весело, свежо и коледно!  
Ще се видим! А дотогава - весели празници!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?