Следвайте ни

Пускат водата в каналите, започва поливният сезон

viber icon

Водата по каналите в региона, необходима за напояване на селскостопанските култури, ще бъде пусната от днес. Това съобщи управителката на „Напоителни системи“ - клон „Тополница“ Сашка Целева. Тя увери, че предприятието е в готовност да посрещне сезона. Язовирите имат достатъчно вода, а мрежата от съоръжения е в състояние да я отведе без проблем до земеделските имоти. Преди сезона е направена проверка на каналите, които в региона са над 250 километра дължина. Където е имало пробойни и повреди, са ремонтирани.

До петък са постъпили над 50 заявления за ползване на вода. Първите потребители са рибарниците. Миналата година вода е доставяне за над 60 000 дка селскостопански площи, от които около 35 000 са оризища. За тази година се очакват нови около 4000 декара с царевица и ориз.

За пазарджиклии, които не се занимават със земеделие, добрата новина е, че ще потече и водата по емблематичния канал Паша арк - една от местните атракции. Припомняме, че наскоро той бе почистен, а призивът към гражданите е да не го превръщат отново в сметище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?