Следвайте ни

Пускат автолиния Велинград-Сърница, Ракитово - с ново разписание

viber icon

Под председателството на зам.-областния управител Петър Белчев в Областна администрация - Пазарджик се проведе заседание на Областната комисия по транспорт. В заседанието участваха представители на: общински администрации, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“, Национален съюз на превозвачите.
Бяха одобрени две предложения за промени в Областната транспортна схема:
- Предложение на Община Сърница за утвърждаване на едно маршрутно разписание по нова автобусна линия Велинград – Сърница с часове на движение от Велинград 17:30 и от Сърница 6:30.
- Предложение на Община Ракитово за намаляване обема на превозите по автобусна линия Велинград – Ракитово, както и промени в съществуващи маршрутни разписания. Часовете, които са одобрени от комисията за линията са следните: от Велинград 7:20; 10:20; 14:30; 17:30 и от Ракитово 6:50; 9:45; 12:50; 16:50.
Членовете на комисията препоръчаха на Община Ракитово да разработи маршрутно разписание с по-късен час на тръгване от Велинград, за да се поеме по-големият пътникопоток във вечерните часове след 17:30.
Одобрените от комисията предложения се утвърждават от областния управител и се изпращат на заинтересованите общини. Превозите по утвърдените разписания ще бъдат възложени на превозвачи от страна на общините Сърница и Ракитово.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?