Следвайте ни

Публикуваха избирателните списъци за парламентарния вот

viber icon

Предварителните избирателни списъци вече са публикувани на сайта на Община Пазарджик. Всеки може да направи справка дали името му фигурира в тях и дали има непълноти или грешки, които биха попречили да упражни правото си на глас.

До 27 март избирател, спрямо когото са допуснати непълноти и грешки в избирателния списък подава заявление за отстраняването им до общинската администрация.

До 20 март е срокът, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес. В същия срок се издават и удостоверенията за гласуване на друго място. Също до 20 март общинските администрации издават удостоверения за гласуване на друго място само на кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и на наблюдателите. Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане по чл. 36 от ИК за гласуване по настоящ адрес, като отново срокът е до 20 март.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление в срока по чл. 37, ал. 1 от ИК, може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това и при условие че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК до 29 март.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай