Следвайте ни

Проверяват за спазване на новите забрани още от събота

viber icon

Още от събота, веднага след въвеждането на новите и по-строги противоепидемични мерки, в региона тръгват проверки на МВР и Областната дирекция по безопасност на храните във всички обекти с обществено предназначение, съобщи още Стефан Мирев. Стриктно ще се следи за спазването на въведените забрани. За това предупреди областният управител Стефан Мирев след проведеното по-рано днес заседание на Кризисния щаб за борбе с КОВИД-19.

В момента усилията са насочени към намаляване на заболеваемостта, която остава в много високи граници - над 477 на 100 000 души. Здравната система в региона остава под изключително натоварване, болните се увеличават с всеки ден. 

В болниците в региона са настанени 285 човека, 33-ма са на интензивно лечение, съобщи д-р Хюля Шериф, зам.-директор на РЗИ. Само 38 легла са свободни, 8 от тях - интензивни. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Как

Как

26.11.2020 | 16:15

А как ще контролирате събиранията,които ще са за студентския празник по хижите и вилите? След тях ще се видим в чудо! Мислете още от сега какво трябва да правите. Явно има още мерки,които трябва да се въведат,заради п.ростите българи. Не може едни да спазват,други да се събират по 20-30 души и да чакаме намаляване на болните!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?