83

Проверяват болницата във Велинград заради починалата родилка

Починалата във велинградската болница родилка е от град Ракитово. Жената, която е с фамилия Татова, е била приета от дежурния лекар д-р Калъчев, който по това време е бил на работа по график в лечебното заведение. Родилката е била придружена от три жени, най-вероятно нейни роднини. Д-р Калъчев веднага е повикал акушер-гинеколог и е сформиран екип.

От пазарджишката Окръжна прокуратура уточниха, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на което на 28.12.2022 г. в МБАЛ „Велинград“ са починали родилка на 25 г. и новороденото й бебе – престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс.

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Пазарджик се извършват незабавни действия по разследването – разпити на свидетели, назначени са две комплексни съдебно-медицински експертизи, изискана е цялата медицинска документация и др. Разследването ще приключи в законовия срок.

Припомняме, че 25-годишната родилка е починала на 28 декември т.г. в общинската болница във Велинград. Бебето й също е мъртвородено. Жената е била докарана в лечебницата в курортния град вчера около 4,30 ч. сутринта от съпруга й. Тя има и други две деца. Не е имала заболявания, ходела е на консултации по време на бременността си. Според мъжа й, когато младата жена била докарана в болницата не е имало дежурен лекар.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?