Следвайте ни

Проверки за маски тръгват в Ракитово, ще глобяват

viber icon

Представители на община Ракитово, Полицейския участък и Регионалната здравна инспекция тръгват на проверки в населените места в община Ракитово. Ще се следи как се спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19. Това обяви на спешно заседание на местния Общински щаб ресорният зам.-кмет Цанко Молов.

Всички нарушители, които ходят без маски на закрити места-магазини, кафенета, ресторанти, ще бъдат санкционирани. Затягането на контрола върху мерките се налага, тъй като обстановката в област Пазарджик с новия вирус е тревожна. Ще се следи дали се спазва необходимата дистанция и няма да се допуска безразборното движение на хора. Ще бъдат дезинфекцирани всички обществени обекти, както и сградата на Общинска администрация-Ракитово.

Екипите ще проверяват и училищата и детските градини в общината. Ще бъдат ограничени и спортните събития на закрито. Специално внимание ще се обърне и на собствениците на търговски обекти дали персонал и клиенти носят предпазни маски в тях и спазват дистанция от 1,5 метра.

По данни на Националната информационна система за борба с COVID-19 от 23 март до 14 октомври т.г. в общината 684-ма са карантинираните, от които 31 са с COVID-19- 1 човек е починал, 25 души са излекувани, 5 са били на домашно лечение. От 1 октомври до 14 октомври трима са поставени под карантина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?