Следвайте ни

Провериха кметица, возила избиратели до секции

viber icon

Сигнал срещу кметица, возила гласоподаватели до изборните секции, е проверен от Общинската избирателна комисия в Стрелча. Той е от Цвета Тодорова Роглекова, която изразява съмнения за извършени нарушения на Изборния кодекс с организирано извозване на гласоподаватели в с. Дюлево от ВрИД кметски наместник Стефка Бончева, съобщиха от ОИК.

След разглеждане на жалбата е направено запитване към Стефка Бончева, която е потвърдила, че е превозила двама от избирателите на с. Дюлево с трайни увреждания. Единият избирател е със ставно заболяване, другия с глаукома. Стефка Бончева е определена със заповед на ВрИД кмета на Община Стрелча за лице, което отговаря за организацията на изборния ден в с. Дюлево.

Заповедта гласи, че може да се оказва помощ при придвижване до избирателните секции на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването.

ОИК се произнася, че жалбата е неоснователна.

Вотът в средногорското градче продължава при завидна активност. До 12,30 часа днес бюлетини бяха пуснали 28 на сто от гласоподавателите. За сравнение - активността в Септември, където днес също избират общински кмет, към същия час бе 13,93%. И в беловското село Аканджиево текат частични местни избори. Последните данни на ОИК-Белово са към 12,30 часа, когато активността е била 35,62 на сто.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?