Следвайте ни

Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения

viber icon

Национална дискусия на тема "КОВИД-19, предизвикателства и решения при лечебните заведения за болнична помощ", организирана от "Индекс на болниците" се състоя на 18 септември. „Не бива да се делим на държавни и частни болници, на малки и големи – всички заедно е добре да споделяме опита си и да лекуваме пациентите“, сподели д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“ по време на форума. „Наложи ни се бързо да се организираме в тази пълна с предизвикателства за всички обстановка, и се справяме“, допълни  д-р Чачова. 

В дискусията се включиха председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, зам.-министърът на здравеопазването г-жа Жени Начева, държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, представители на сдруженията на университетските, областните, общинските и частните лечебни заведения, Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, директори на водещи лечебния заведения в страната.

„Индекс на болниците“ е съвместна инициатива на „Галъп интернешънъл болкан“ и специализирания сайт clinica.bg. Данните, с които борави, се предоставят от Националната здравноосигурителна каса. Целта на инициативата е да даде повече прозрачност за дейността на лечебните заведения при някои социалнозначими диагнози.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?