Следвайте ни

Протоколите от СИК ще се приемат по различен ред

viber icon

В изборната нощ екип на Областната администрация в Пазарджик ще координира придвижването на СИК по общини до областния център, съобщават от ведомството. По реда на пристигане общините ще получават талони с уникална номерация за последователността на приемане на СИК от всяка община в РИК. От страна на РИК е създадена организация за приемането на протоколите на СИК на два потока – един само за община Пазарджик и един за всички останали 11 общини. Целта е да не се допусне струпване на членове на СИК пред сградата на община Пазарджик, да се оптимизира работата на РИК и да се спазят всички въведени противоепидемични мерки от МЗ. 

Проектът за организация и координация на дейностите по приемане и проверяване на протоколите на СИК от РИК Пазарджик в изборния ден е разработен от екипа на областна администрация и съгласуван с РИК и ОДМВР Пазарджик. Преди дни с правилата бяха запознати секретарите на всички 12 общини в региона.

По време на срещата бяха дискутирани и транспортните схеми по доставката на машините за гласуване. Съгласно Изборния кодекс в секции с 300 и повече избиратели се гласува само с машини. Общият брой на секциите в област Пазарджик, в които ще се гласува само с машина е 321, като в 68 от тях ще бъдат осигурени по две машини за гласуване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?