32

Протест в защита на отстранения кмет стягат в Ракитово

Решението на ОИК ще бъде внесено в Общинския съвет днес следобед

Протест в защита на отстранения заради фирми на негово име кмет на Ракитово Георги Холянов предстои днес в градчето. Проявата е насрочена за 16:00 часа утре. Решението за прекратяване на мандата ще бъде внесено днес следобед в Общинския съвет, а от местния орган се очаква да определи временно изпълняващ длъжността до следващи избори.

До отстраняването на Холянов се стигна след сигнал до Общинската избирателна комисия, че той е едноличен собственик на капитала на три търговски дружества. Решението не бе взето веднага, а след получаване на официални справки от Търговския регистър и Агенцията по вписванията, които потвърждават това. Въпреки всичко, градоначалникът разпространи позиция, че сигналът е с невярно съдържание, уверявайки, че не е "нито управител, нито прокурист, търговски пълномощник или управител на посочените дружества".

А негови привърженици са решили да го подкрепят с митинг, който ще се проведе пред сградата на Общината в петък следобед. Поканата за събитието бе получена от електронна поща на името на Димитрия Христоскова, но с обръщение, подписано от друга жена - Стоянка Мутафалова от Костандово. В текста се отправят критики към медии, че не са представили и позицията на Холянов, което е квалифицирано като нарушаване на журналистическата етика.

"За 4 месеца, през които Георги Холянов управлява Общината, резултатите са повече от видими" - пише още Димитрия или Стоянка, като кани репортери да отразят на място мирния протест, и определя решението за отстраняване като "един опит за поругаване и очерняне на един млад и амбициозен човек, който работи за нашата община. Нещо, което бяхме забравили, че може да ни се случи".

По информация на "Марица" в момента се събира и подписка в защита на Холянов. А самият той вече оповести, че ще обжалва решението в съда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?