Следвайте ни

"Пролетното хоро" ще се играе през лятото заради КОВИД и мерките

viber icon

За втора поредна година фолклорният фестивал "Пролетно хоро" няма да бъде по обичайното си време през март, а през лятото. За пръв път няма да бъде и в един ден, а в две поредни съботи - 10 и 17 юли. Причината са ограничителните мерки срещу коронавируса и забраната за масови събирания до края на април.

Организаторите от сдружение "Пролетно хоро" са съгласували с местната администрация времето за провеждане на тазгодишното десето издание, пак за да се избегне струпване на прекалено много хора, а и заради масовия интерес към фестивала и увеличаващите се заявки за участие от танцови клубове.

Надиграването няма да бъде в зала, а на открито - на централния площад "Николай Гяуров". И в двата дни ще има парад-дефиле на фолклорните състави по главните улици. Най-вероятно за музикалния съпровод ще бъдат поканени оркестър „Роял Бенд“ от Благоевград и ансамбъл „Пирин“ от Благоевград.

Предишното такова отлагане на фестивала беше през паметния март 2020 година. Събитието бе насрочено за 21 март, но само седмица преди провеждането му - на 13 март, беше обявено извънредно положение. След доста отсрочки фестът все пак се проведе, но чак на 10 октомври.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?