32

Прокурори искат прегазилия кучето Роска да бъде освободен от наказателна отговорност

Районната прокуратура в Пазарджик е поискала освобождаване от наказателна отговорност на Николай Деливанов, който на Бъдни вечер миналата година прегази с джипа си кучето Роска в село Мало Конаре. Съдебният процес срещу него продължава днес, поредното заседание е насрочено за 10:30 часа. Деливанов е обвинен, че на 24.12.2021 г. в с. Мало Конаре по особено мъчителен начин е проявил жестокост към гръбначно животно – прегазил е куче на име Роска и му е причинил множество травми.

Съдебният процес по казуса започна през юни, като първото заседание бе отложено поради неявяване на свидетели. Тогава се разбра, че по искане на прокуратурата са проведени разпити на свидетели и на водача, изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

Случаят взриви обществена реакция, след като зоолюбители разпространиха в социалните мрежи видео, на което се вижда прегазването на Роска. Вълната от недоволство бе предизвикана заради съмнения в умисъл - клипът показва как джипът се отклонява от маршрута си и минава през тялото на спящото до пътя четириного. Мъжът обаче обясни, че се е опитвал да заобиколи трактор, който не попада в обхвата на камерата. Бездомното животно бе спасено, след като с дарителска кампания бяха събрани средства за лечението му.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Някой

Някой

28.09.2022 | 23:08

Правилно. В Европа, САЩ, Канада, Австралия и т.н. уличните помияри се прибират и умъртвяват. Само ние търпим глутниците по улиците и треперим за децата си. Докога ще търпим това! Дано следващите управници се справят с проблема. А кучкарите, ами те са душевно болни трябва да им се отпуснат безплатни лекарства.

Отговори
3 6
не разбирам

не разбирам

28.09.2022 | 09:39

Шаранът също е гръбначно животно .Тогава тези г които го колят ппадат ли под ударите на закона.

Отговори
3 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?