32

Прокурор Петя Ташкова изнесе лекция по наказателно право пред полицейски служители

Прокурор Петя Ташкова, заместник-районен прокурор на гр. Пазарджик, изнесе днес лекция по наказателно право пред полицаи, които преминават през първоначално обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка на служители на МВР в гр. Пазарджик.  

Срещата се осъществи по специална програма на Районна прокуратура – Пазарджик, по която предстои да се проведат срещи с ученици и граждани. 

Първата лекция пред полицейските служители беше на тема „Вината и изключващи вината обстоятелства“ и премина в четири учебни часа. Прокурор Петя Ташкова представи множество практически примери от своята практика, свързани с казуси за пътнотранспортни произшествия, нанесени телесни повреди, битови престъпления и др. Тя проследи движението на делото от извършването на деянието до внасянето му в съда и отговори на въпроси, поставени от полицейските служители. 

Прокурори от Районна прокуратура – Пазарджик ще изнесат още три лекции  по наказателно прави в Центъра за специализация и професионална подготовка на служители на МВР.     

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?