32

Прокуратурата с първи думи за трите трупа в с. Черногорово

Стефан Дивеков - Хищника, който тази сутрин застреля дъщеря си, жена си, а после се самоуби в дома им в Черногорово, никога досега по никакъв не е попадал в полезрението на полицията. Това обявиха по-рано днес от Окръжната прокуратура на кратък брифинг по темата. Мъжът е притежавал три огнестрелни оръжия - две ловни пушки и пистолет. Предстои да се изясни обаче дали изстрелите са произведени с някое от неговите или друго оръжие.

Събраните до момента данни сочат, че става дума за битов скандал, за който дори бе използвано определението „банален“. Какво се е случвало между стените на къщата, както и конкретният повод за жестоката свада, завършила с трима загинали, тепърва ще се изясняват.

От прокуратурата не смятат, че е необходимо да се правят проверки на другите притежатели на оръжие - това обясни в отговор на журналистически въпрос прокурор Стоян Павлов. Той поясни, че хората със законно оръжие така или иначе са под постоянен контрол. А в случая става дума за човек, който с нищо не е дал повод за съмнение, че може да извърши такова престъпление.

По телата на съпругата и дъщеря му са намерени по две огнестрелни рани, вероятно - от пистолет. Дивеков пък е имал едно прострелване, в слепоочието. Което също говори за двойно убийство, извършено от него и последвано от самоубийство. Въпреки това, ако се получат данни за участие на външен човек в престъплението, ще бъдат проверени.

Двамата 71-годишни съпрузи и 45-годишната им дъщеря бяха намерени мъртви тази сутрин в дома им. По-младата жена от години живее в Германия. Предполага се, че си е дошла в отпуск.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 8 оценки
4.6/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Да не беше си идвала дъщерята,щеше да е жива..

Да не беше си идвала дъщерята,щеше да е жива..

19.09.2023 | 17:01

Мистерия

Отговори
6 3

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?