32

Прокуратурата проверява скандала с бито в детска градина дете

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на малолетно дете от длъжностно лице от персонала на детска градина в гр. Велинград. Разследването се води по чл. 131, ал. 1, т. 2 и т. 4 от Наказателния кодекс. Кадри от проявеното насилие са разпространени в медиите и социалните мрежи. 

В момента се извършват действия по разследването - разпити на свидетели. Предстои по делото да бъдат назначени експертизи и да бъдат проведени допълнителни процесуално-следствени действия, съгласувани с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик – Териториално отделение-Велинград. Първоначалният срок за приключване на разследването е двумесечен, информират от прокуратурата.  

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев взе незабавни и адекватни мерки във връзка с разпространени клипове в социалните мрежи за насилие над дете от учител в ДГ „Фантазия”, съобщават от кметството в родопския град. С цел осигуряване на безопасността на децата и прилагането на държавната политика за закрила на детето вобщина Велинград, д-р Коев нареди свикването на комисия, за извършване на незабавна проверка на място в детското заведение. Освен това от 13:00 часа ще заседава извънредно и Комисия за детето към община Велинград, на която ще присъстват представители на всички компетентни и заинтересовани институции и лица. До края на деня от Директора на ДГ„Фантазия” Мая Якимова са изискани писмени обяснения по случая.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?