Следвайте ни

Прокуратурата проверява сигнала за побой във Величково

viber icon

Районната прокуратура проверява сигнала за побой, нананесен на хора, изпратени от политическа партия, издигнала номинации за кмет и съветници, да лепят плакати във Величково. Като един от извършителите на посегателството е сочен кандидат за общински съветник от листата на друг претендент за общински кмет.

От ведомството потвърдиха, че още снощи са получили сигнал за случилото се от един пострадал. Образувана е преписка, уточни говорителят на ведомството прокурор Пламен Пантов.

В хода на разпоредената проверка полицейски служители ще снемат обяснения от всички свързани с инцидента лица - пострадали, сочени за нападатели, свидетели и др. Ще бъде приобщена и медицинска документация, която да удостовери броя и вида на травматичните увреждания, причинени от побоя. Освен това предстои изясняване на времето, мястото, начина и причините за деянието. След проверката материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата, откъдето ще преценят дали да образуват преписка или да постановят отказ.

Прокурор Пантов уточни още, че един човек е депозирал жалбата, но е рано да се каже колко са пострадалите. Това ще бъде изяснено в хода на проверката след разпитите на хората, имащи връзка с инцидента. Говорителят отказа и да каже дали в текста са посочени политически причини. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?