32

Прокуратурата: Никола Райчев е обвинен за умишлено убийство

Загиналият Ангел се опитал да избяга, но бил настигнат от нападателя

Умишлено убийство - такова е обвинението, повдигнато срещу 18-годишния Никола Райчев, който бе задържан, след като намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков след спречкване в квартал „Запад“ в петък вечерта. Присъдата, която тийнейджърът може да получи, е до 20 години затвор, съобщиха по-рано днес от Окръжната прокуратура в Пазарджик на брифинг за тежкото престъпление. Убитият младеж е бил наръган два пъти - първия път в корема, а после е получил още един удар с нож в гръб, който е попаднал в бедрото му. Преди това двамата с нападателя се спрачкали. Ангел се опитал да избяга, но бил догонен от Никола.

Обвиненият за убийството тийнейджър е открит и задържан в столицата след опит да се укрие, като преди това е избягал от местопрестъплението с кола. Не се е предал сам. Към момента той не съдейства на разследващите и не дава информация за случилото се. 

Той има и предишни криминални прояви. Преди 2 години отвлякъл момиче и го затворил в дома си, като още тогава е проявел патологична ревност. Девойката обаче не потвърдила жалбата си до полицията и случаят бил прекратен. 

Никола е учил в Професионалната гимназия по механо и електротехника, но напуснал училище, преди да завърши.

До момента се знае, че той и Ангел са се познавали, но са се движили в различни приятелски кръгове. Общото между тях е момиче, което е било приятелка на Никола, но се разделила с него и потърсил щастието си с Ангел. Едва ли е знаела, че болезнената ревност на бившия ѝ ще го убие.

Разследването по случая е съвсем в начална фаза, а от прокуратурата призоваха очевидци да свидетелстват, за да помогнат за изясняване на обстоятелствата.

Държавното обвинение е поискало постоянно задържане под стража за Никола. Мярката ще се гледа утре.

Семейството на убития младеж е покрусено. 

„Прекрасен живот му бях начертал. Обичаше да кара мотор, имаше много приятели. Вместо да му изберем апартамент тези дни, ние му избрахме ковчег. Синът ми защо не си носи нож в колата. Значи човек, който не иска да има нож, няма да има. Детето е тръгнало да бяга. Защо родители създават деца, когато не могат да ги възпитават. Човек просто се ражда агресивен“, разказа пред bTV бащата на Ангел - Неделко Здравков. Той поиска убиецът да получи поне доживотен затвор.

Сестрата на Ангел каза, че това, което се знае е, че брат ѝ е бил следен няколко дни преди убийството.

Нападението е било заради момиче, с което Ангел е излизал от две седмици. 

Сестрата на убитото момче обясни, че приятелката на Ангел е била гадже преди това със задържания. 

Утре приятели и близки ще изпратят погубения само на 21 години младеж по последния му път.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.10.2023 | 12:36

имаше някога Закони Твутата

Отговори
6 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.10.2023 | 12:35

при Соца за убийство даваха смъртно наказание

Отговори
10 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.10.2023 | 12:32

върнете с мъртното наказание за у б и йство

Отговори
10 1
Пловдивчанка

Пловдивчанка

02.10.2023 | 14:13

Смъртното наказание никога не е било отменяно. Има само мораториум върху изпълнението. И никой президент не се осмелява да отмени мораториума. Всъщност според мен това е най-голямото наказание: да си с произнесена смърна присъда и да чакаш дали всеки един момент няма да бъде отменен мораториума върху изпълнинето. Ама че живот... Но някои си го заслужават.

Отговори
2 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?