Следвайте ни

Прокуратурата иска по-тежка присъда за мъж, убил неволно колега

viber icon

Апелативният съд в Пловдив ще гледа в понеделник казус с работник, убил неволно колега по време на работа. Мъжът е с две наложени пробационни мерки, а държавното обвинение и частен обвинител оспорват това наказание.

Делото е образувано по протести на Окръжна прокуратура и на частния обвинител срещу присъда на Пазарджишкия окръжен съд, с която на подсъдимия В. С.  е наложено наказание пробация за срок от една година с две пробационни мерки - „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с периодичност - два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“, съобщават от Апелативния съд. 

В. С. е признат за виновен в това, че като  дървосекач на 11.06.2019 г. в землището на с. Паталеница, област Пазарджик е причинил смъртта на своя колега Д. Н. поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при осъществяване на сеч на дърво. Вместо при рязането на дърво с диаметър 70 сантиметра да осигури безлюдна опасна зона с радиус 50 метра, той е допуснал на 30 метра от дървото да има човек, който е загинал при падането на ствола върху него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?