Следвайте ни

Производители искат базари всяка седмица

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Базари на родна стока да се провеждат не кампанийно, а всяка седмица или поне всеки месец по веднъж. Това поискаха производители от Пазарджишко от зам.-министъра на земеделието Свилен Костов, който бе в града ни по повод на изложението „Подкрепяме българското”.
Първото му издание мина при много силен интерес. Със свои щандове се представиха 31 земеделци и фирми. По алеите около Тортата можеше да се видят плодове, зеленчуци, мед, ядки, розово масло, сирене и кашкавал от мляко, колбаси от месо. Част от производителите отчетоха грешката си да се явят като за изложение – с много малко стока за продан. А потребителите ги засипваха с въпроси за покупка.
При по-съобразителните се трупаха опашки. Най-големи тълпи се извиха пред щанд за биозеленчуци от Мало Конаре, при пчелните продукти, както и на местата, където се предлагаше дегустация. Млечни изделия, класни вина, пчелни продукти, масла от етерични култури – всеки беше извадил на показ най-доброто от своето стопанство./ „Пазарджишка Марица”
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?