32

Прогноза: Шест партии пращат пазарджишки представители в НС

Трима народни представители се очаква да има ГЕРБ-СДС от Пазарджишко в следващия състав на Народното събрание, ДПС ще вземе два мандата, по един ще имат „Възраждане“, ПП-ДБ, БСП. Мандатът на ИТН е под въпрос, а ако партията го получи, той ще бъде взет от ГЕРБ.

В последния момент резултатите дадоха категорична преднина на коалицията ГЕРБ-СДС, която след окончателното отчитане на протоколите приключи битката с 29,04% от действителните гласове. Вероятно бъдещите депутати от 13-и МИР ще бъдат водачката на листата Екатерина Захариева, бившият областен управител Стефан Мирев, който отново е шампион по преференции, и юристката Дафинка Семерджиева, за която също има висок брой предпочитания.

Двамата представители на ДПС пък се очаква да бъдат водачката на листата Искра Михайлова и Небие Кабак от Сърница, която бе народен представители и в предходния мандат. В случай, че Михайлова избере да бъде евродепутат, на нейно място ще влезе Осман Мурадов.

Представителят на региона от „Възраждане“ ще бъде Стоян Таслаков, който оглавяваше листата с местни кандидати. Първият в ​списъка на ПП-ДБ Ивайло Шотев пък вероятно ще представлява 13-и МИР в 50-ото Народно събрание. Спорно е кой ще бъде човекът на БСП - водачът им за Пазарджик Драгомир Стойнев оглавяваше и листата за Стара Загора. Ако се откаже от мястото си тук, то се очаква да бъде заето от втората след него Петя Цанкова. „Има такъв народ“ пак има шанс за свой представител за Пазарджишко в парламента, но той отново няма да е пазарджиклия - това е имунологът проф. Андрей Чорбанов, водач на листата.

В региона „Величие“ и МЕЧ не събраха достатъчно гласове и не успяха да вземат мандати.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?