32

Професионален екип ще залавя и кастрира бездомни кучета в Пазарджик

Община Пазарджик предприема акция за улавяне и третиране на бездомните кучета, съобщи кметът Петър Куленски.

„От днес в града и селата стартира работа екип за хуманно улавяне на безстопанствените кучета. Община Пазарджик вече разполага със специализиран автомобил, оборудван съгласно изискванията на закона. Междувременно служители на Общината преминаха обучение в Тракийския университет по хуманно отношение и хуманно транспортиране на четириногите - оповести градоначалникът чрез страницата си във Фейсбук.

Екип от професионални ветеринари ще се грижи ежедневно за правилното обезпаразитяване - външно и вътрешно, ваксиниране срещу бяс, кастриране на мъжки и женски кучета и маркиране с чип и ушна марка. Мерките ще се провеждат в профилирани ветеринарни центрове в рамките на града.

Ще проследяваме стриктно за правилното изпълнение на мярката, за да подсигурим ефективно ограничаване на популацията на безстопанствени кучета, и минимизирането на опасни ситуации в следствие на агресивни животни. Хуманното отношение към животните и отстраняването на риска от инциденти са на фокус и ще се погрижим да имаме реална и работеща организация.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефоните 034 402 359 или 0889 700 987, както и по електронната поща на [email protected]. По този начин служителите ще бъдат осведомени в реално време и ще могат да реагират своевременно“.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?