Следвайте ни

Проект осмисля свободното време на 60 младежи

viber icon

И през тази година Община Панагюрище финансира реализирането на МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ 2020. В провелата се процедура по подбор, младите хора имаха възможност да представят своите планове и стратегии за решаване на конкретни социални въпроси, насърчаване на здравословния начин на живот и екология.
В срока от конкурсната сесия 2020, своето предложение представи  СНЦ „На орището” - проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”, който беше одобрен за финансиране от назначената експертна комисия. Идеята на организаторите е породена от липсата на алтернативи за ангажиране на свободното време на младите хора в малките населени места. Проектът ще се реализира в село Попинци, като компенсира липсата на културни или спортни мероприятия през почивните дни. Той има за цел създаване на интерес и мотивация за водене на здравословен начин на живот на младежите, чрез формиране на здравословни хранителни и двигателни навици, предпазване от наркозависимостите и активно търсене на интересни занимания за осмисляне на свободното време. Предвиждат се обучения от служител в борбата с наркоразпространението, фитнес инструктор, диетолог, въведение в любителската фотография  и обучение по народни танци. Преки участници в реализацията на проекта са около 60 младежи на възраст между 14 и 29 години и 30 техни родители, учители и близки.
Община Панагюрище пожелава на СНЦ „На орището” успешна реализация на проекта и се надяваме все повече предприемчиви млади хора да проявят инициативност и да търсят финансиране на идеите си от местния бюджет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?