Следвайте ни

Продължава делото между кметовете на Карлово и Калофер

В Районния съд в Пазарджик днес продължава съдебният спор между кметовете наа Карлово и Калофер. За 10,00 часа е насрочено заседание по казуса.

Делото е образувано по тъжба на Емил Кабаиванов (кмет на Община Карлово) срещу Румен Стоянов (кмет на Калофер). Иска се да бъде постановена осъдителна присъда спрямоСтоянов за това, че на 10 октомври 2018 год. в предаване, излъчено по телевизия „bTV”, публично е направил изявление, съдържащо клеветнически твърдения, насочени към Кабаиванов в качеството му на длъжностно лице, отговорно за приключване и отчитане на ремонтни дейности по мемориален комплекс „Христо Ботев“ гр. Калофер. В интервюто си Стоянов е разпространил клевета по отношение на Кабаиванов, че е извършил кражба на 300 000 лв., отпуснати целеви средства за ремонт на паметника. Тъжителят е предявил граждански иск за причинените му неимуществени вреди в размер на 5 000 лв.

Делото се гледа в Пазарджик от януари тази година след отвод на съдиите в Пловдив и служебното му разпределение в Районния съд в Пазарджик. Междувременно Стоянов бе отстранен от поста по обвинение в конфликт на интереси.

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?