Следвайте ни

Приключи техническата рекултивация на сметището в Пещера

viber icon

Успешно приключи първият етап от техническата рекултивация на градското сметище в местността Луковица край Пещера, съобщиха от общината в града. 

Представители на ПУДООС,МОСВ, РИОСВ, РДНСК, РЗИ, ОД "Земеделие", ИПАЗР „Никола Пушкаров проктанти, строителен надзор, строители и инвеститорски контрол от Община Пещера, след запознаване с работните проекти и документацията, извърши оглед на терена.

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов благодари на експертите и изпълнителите за качествената и експедитивна работа.

С реализирането на проекта се извърши техническа рекултивация на сметището на Община Пещера. Площта на имота е 21,418 дка, безвъзмездна помощ отпусната от ПУДООС  е в размер на 978 549,56 лв. Собствените средства за биологична рекултивация възлизат на 65113,38 лв.

Срокът за изпълнение на предвидените дейности по договора е 131 календарни дни - от 14.08.2020 г. Крайният срок за  приемане на техническата рекултивация е 22.12.2020 година. На мястото на старото градско сметище е извършено изграждане на изолационния пакет - газов дренаж (дренажен геокомпозит), запечатващ пласт и дренажна система  за атмосферни води, полагане на рекултивационен слой (почва и хумус) и изграждане на отводнителните канавки. На мястото е изградена система за управление на биогаз.

При извършения оглед на терена се установи, че предвидените дейности по проекта са изпълнени в обема, който е предвиден по техническа рекултивация. Предстои изпълнението на втори етап – биологичната рекултивация, поясниха от общината в родопския град.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?