Следвайте ни

Приключи конкурсът, вдъхновен от латвийката Мария

viber icon

Приключи литературният конкурс, вдъхновен от невероятната история на латвийката Мария, попаднала по мистериозен начин в Калугерово и живяла близо двайсет дни в кметството под грижите на хората от селото. Съревнованието бе обявено от местната фондация „Арт Ангел“ на Илиян Кузманов, който направи наистина много, за да завърши тази коледна история с хубав край, и редакцията на списание „Метафора“. Наградите са три. Първата е 100 лева, втората и третата – по 50. Победителите ще бъдат обявени на 26 декември, съобщи Кузманов. Със свои творби са участвали както деца и възрастни от Пазарджишко, така и от Пловдив и дори чак от Шумен и чужбина.

Специална награда ще получат жителите на Калугерово и Община Лесичово , тя е таблет. Повод за нея е отношението на хората от селото към латвийката Мария.

„Победителите в конкурса ще бъдат публикувани във вестник „Метафора“. Конкурсът се организира във връзка с добрината, която жителите на Калугерово направиха на латвийката Мария. Това бе Коледният дух, който може да бъде намерен навсякъде и никога не трябва да угасва в нас, казва Илиян Кузманов. Бъдете добри към хората на улицата, бъдете добри към тези без подслон, грижете се за тези които имат по малко от вас, бъдете добри към тези които не могат и не знаят как да си поискат помощ, помагайте на ближните си, но и на страниците и скитниците, това ни учи и Коледата, и това е Християнстката етика и морал!“.

Припомняме, че Мария, която вероятно е станала жертва на насилие, бе настанена в Кризисния център в Пещера, където с нея работят специалисти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?