Следвайте ни

Президентът насрочи изборите за кмет на Ветрен дол

viber icon

На 27 февруари ще бъдат предсрочните избори за кмет на септемврийското село Ветрен дол. Това гласи указ на президента Руман Радев, обнародван в Държавен вестник. Частичният вот се налага след отстраняването от поста на доскорошния кмет Димитър Христосков, след като се оказа, че той има ЕТ на свое име и е забравил да го заличи. 
В първите се мандати Христосков бе част от екипа на тогавашния кмет на Септември Марин Рачев, но сега е преминал в опозиция. В свои коментари във Фейсбук той открито изразява разочарованието си от политиката на общинския екип и се дистанцира от сегашното ръководство, оглавявано от съпругата на Марин Рачев - Васка Рачева, която пък бе избрана, след като съпругът й бе отстранен от поста заради конфликт на интереси.
Христосков засега е единственият сигурен кандидат за кмет на Ветрен дол. Това също категорично личи от поведението му в социалните мрежи, където заявява, че борбата с пороците на общинското управление ще бъде акцент в работата му, ако хората му гласуват доверие. Кандидат с подкрепата на Рачеви ще има, това също е сигурно, коментират хора от селото, но засега не се знае конкретно име, спрягат се поне двама-трима. До момента не е известно дали ще има и други претенденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?