Следвайте ни

Президентът и владиката идват за Празника на Пещера

viber icon

Президентът Румен Радев се очаква да бъде гост за Празника на Пещера - 6 май, съобщиха от общината в града. Денят се чества от 1994 година, а тази пролет е предвидена двудневна програма от тържества. Държавният глава, както и депутати, политици и общественици, се очаква да гостуват на днешния 5 май, когато ще бъде празничната заря. Пловдивският митрополит Николай също вероятно ще бъде сред високите гости, както и бивши кметове, местни съветници и общественици, представители на бизнеса.

"След като миналата пролет се наложи да отменим празненствата за Гергьовден, хората сега ги очакват с радост и с нетърпение, коментира кметът на общината Йордан Младенов. През май 2020-та се опитахме да компенсираме с ефектно светлинно и звуково шоу на крепостта Перистера и то се хареса от пещерци, но определено вече им липсва истинският празник, да се съберат на площада, да се видят. Разбира се, сред хората ще има и служители, които ще напомнят да се спазва дистанция, ще имаме маски, дезинфектанти, макар да не са задължителни на открито, ще направим всичко възможно за безопасността на гражданите".

Младенов допълни, че с колегите му работят по въпроса светлинното и звуково шоу да бъде част от всеки следващ празник в Пещера. Търсят се възможности за външно финансиране с проект, обмисля се и вариант то да бъде осигурено от бюджета на общината. Младенов се надява до края на този мандат да осъществи тази идея.

 

Ето и програмата за двата празнични дни:

 

5 май:

от 18.40 ч., пл.“България“ - Концерт на  танцова формация „Елика“, квартет „Интро“ и Тони Димитрова.

от 20.30 ч.   - Тържествена заря-проверка   в чест на Деня на Пещера – 6 май.

от 21.15 ч. - Концерт на  Криско и Тита.

 

6 май:

от 9.00 ч., храм”Св.Георги” - Празнична Гергьовска  Света Литургия.

от 10.30 ч., пл.“България“ - Концерт на  фолклорните състави на ЦПЛР – ОДК  и Росица Пейчева с фолклорна формация.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?