102

През параден вход: Дубълът на Хебър се върна в Трета лига

Отборът на Хебър II се завърна в състава на Трета ЮФЛ само година след като изпадна от там. Тази вечер момчетата на Спас Гигов спечелиха и втората квалификация, в която имаха за съперник Искър(Нови Искър). Точни за пазарджиклии на мача, играна на стадиона на НСА в София бяха Милен Николов и Даниел Кадьов. 

Така точно 21 години по-късно отбор с името Хебър печели мястото си в състава на Трета лига, преминавайки успешно през баражите. За последно това направи формацията на Танчо Гилев на 1.6.2002 г., когато на стадион "Искър" в Самоков пазарджиклии разбиха с 6:0 Люлин(София). 

Последваха три сезона във "В" ЮФГ, след това два в Западната "Б" група, ново изпадане при аматьорите от "В" група и още 5 сезона там преди мъжката формация на Хебър да прекрати през 2013 г. окончателно спортно-състезателна дейност при мъжете. През 2015 г. в съкратен вариант бе рестартирана детско-юношеската школа на клуба, а година по-късно нова глътка живот получи и представителната формация за мъже, което може да се счита и за начало на настоящия спортно-социален проект Хебър 1918, който към днешна дата има отбор в Първа лига,  дублираща формация в Трета лига и пълен спектър от гарнитури за подготвителни групи деца, юноши и младежи в Академията на клуба. 

На дневен ред е и създаване на женски футболен тим Хебър.      

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Шампионска лига

Шампионска лига

11.06.2023 | 23:32

Много некадърници на едно място

Отговори
0 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата