Следвайте ни

Превърнаха теснолинейката в галерия с исторически творби

viber icon

Вагоните на влакчетата, пътуващи по единствената запазена у нас работеща таснопътна линия Септември-Добринище станаха поле за изява на малки таланти, чиито творби на историческа тематика пътниците могат да видят от вчера. Това е поредната интересна инициатива на Гражданско сдружение "За теснолинейката", а рисунките са дело на деца от училище "Св. св. Кирил и Методий" - град Ветрен. Пътуващата изложба се посвещава на 148-годишнината от гибелта на Васил Левски.
"По този повод превърнахме влаковете по теснолинейката "Вихрен", "Родопи", "Места", "Рила", "Пирин" и "Клептуза" в пътуващи галерии с рисунки на деца от СУ "Кирил и Методий" - град Ветрен, Община Септември, пишат инициаторите.
Изображенията са посветени на национални герои и обекти, исторически събития, както и много други разнообразни теми, по които малчуганите са творили с голямо вълнение през предходните няколко седмици.
Може да ги видите през следващия един месец във всички вагони и се надяваме да останат на местата си, за да им се порадват повече пътуващи!
Поклон, Апостоле!".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай