Следвайте ни

Прерязаха лентата на нов строймаркет в Пазарджик

viber icon

Тринайсети поред за страната обект откри в Пазарджик веригата от маркети със стоки за дома и градината "Практикер". В церемониалното прерязване на лентата участваха Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на дружеството-собственик, и кметът на града Тодор Попов. Преди това в търговския обект бе отслужен тържествен водосвет пред около 100-150 гости, които още преди празненството бяха предупредени да са с маски и да спазват противоепидемичните мерки.

Строймаркетът се простира на 8400 кв.м, от които 5400 кв.м са търговска площ. Предлага над 50 000 артикула за дома и градината, за строителство, обзавеждане и ремонти. Разполага със 128 паркоместа, две от които - със зарядни станции за електроавтомобили. В обекта ще работи екип от над 70 човека, част от които бяха сред гостите на празненството.

Водещ бе известният актьор и шоумен Богдан Томов, който развесели аудиторията с думите: "Едва ли някога ще ни се наложи - така се надявам! - да бъдем на откриване всички с маски! Погледнете: всички - стриктни, РЗИ-Пазарджик не си играе, сериозна работа! Така трябва - за доброто на хората".

С благодарности започна изявлението на Тодор Белчев, като започна с добри думи за местната власт и града.

"За мен Пазарджик е недооценен, каза Белчев. Има сериозно бъдеще - не само като град, но и като регион, и като неща, които се случват тук. Показателно е - в последните няколко месеца не само ние, но и други международни фирми избраха Пазарджик за основна "квартира", затвориха и в Германия и се прехвърлиха в Пазарджик. Това го чета и се радвам. И смятам, че има какво да покаже, а някакси заради близостта си може би до Пловдив и попадайки в сянката му, хората и града са недооценени. За мен градът е уникален и с времето предстои да видим, че ще се окаже сериозен работодател", допълни той.

Конструкцията е издигната за немислимо кратки срокове, разказа още Тодор Белчев, като благодари и на фирмата-изпълнител. Строежът е изпълнен за около половин година, но въпреки това - при спазване на високи стандарти, като дори е осигурена система за периодична подмяна на въздуха - допълнителна осигуровка срещу евентуално заразяване, ако вътре попадне човек с инфекциозно заболяване.

Когато даде думата на Тодор Попов, Богдан Томов го нарече "център-нападателят на българските кметове", цитирайки премиера Бойко Борисов, а градоначалникът се пошегува, че ще запише шоумена с избирателен адрес в Пазарджик.

"Днес е поредният хубав ден за нашия град, защото откриваме поредния магазин от голяма верига - ние обичаме да работим с хора с мащаб, със стил, с визия - заяви Попов. Благодаря на г-н Белчев, че стъпиха в Пазарджик, за доверието към нас като администрация, за това, че е видял потенциал в нашия град, който съм убеден, че ще покажем в следващите години. Една държава върви напред, когато има работещ бизнес, отговорна власт - местна и държавна. Защото каквито и условия да създадем, ако една държава или град нямат поминък, нямат перспектива, усещане за сигурност, нищо няма да се получи. Кризи ще има и занапред, вируси - също. Важното е да работим, да надграждаме и да се развиваме заедно. Горд съм, че г-н Белчев избра Пазарджик и му благодаря за неговата социална ангажираност, защото той е единственият, който направи жест и подари на общината микробус, който ние ползваме за пътуванията на нашите спортисти. Убеден съм, че в Пазарджик магазинът ще има същите добри показатели, както и в големите градове, защото пазарджиклията е с добра покупателна способност, има нюх и афинитет към тези неща и съм сигурен, че тук бизнесът ще върви добре", каза още кметът, като пожела на над 70-те новонаети служители лека работа и тежки заплати.

Сред гостите бяха още зам-областният управител Йордан Кожухаров, директорката на РЗИ д-р Фани Петрова, началникът на ДНСК Руслан Райчев.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Виолета

Виолета

16.07.2020 | 11:27

Къде се намира магазина, в коя част на града?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?