102

Прекратиха "Марица" - "Чико", играч на гостите колабира

Леден вятър, дъжд и градушка по никое време, станаха причина за прекратяване на футболния двубой от поредния кръг на пазарджишката "А" - РГ между тимовете на "Марица"(Белово) и "Чико-Бунара"(Бяга) при резултат 1:1. В 47-та минута главния рефер Васил Лукаев наду свирката за последно, изпращайки двата отбора преждевременно под душовете. Секунди преди това вероятно от студ играч на гостите колабира на терена. 

До този момент двубоят бе двуостър, като двата отбора търсеха гола. В началото на срещата удари на Христов и Цветански от домакините минаха минаха покрай вратата на гостите, а между тях Явор Въндев пробва Спас Пашев, но последния внимаваше.
Стражът на "Марица" обаче бе безпомощен в 22-а мин., когато старата лисица Въндев получи една топка и с левия крак го матира за 0:1. В 34-а мин след хубав рейд на Цветански резултатът бе изравнен - 1:1.
Силният вятър и мразовит дъжд обаче развалиха хубавия мач. Още до 20-а мин бяжани направиха две принудителни смени, а треньорът на домакините Антон Дамянов извади Истатков, който се почуства зле.
На полувремето и Методиев напусна принудително.
Със започването на второто полувреме играч на Чико се срина на терена и главния съдия Васил Лукаев прецени, че здравето на състезателите е по-важно и прекрати срещата.
"Много правилно решение, защото и други състезатели не се чувстваха добре. Ще чакаме решение на ОС на БФС за доиграване на срещата", заявиха след мача от щаба на домакините. По аналогичен начин коментираха неприятната ситуация и от ръководството на Чико-Бунара.

"Намирам решението за прекратяване на срещата за разумно, защото и двата отбора направиха по две принудителни смени. Явно рязката промяна в метеорологичните условия бе в основата на това да се стигне до колабиране на терена", заяви от своя страна шефът на Чико Йордан Михайлов. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?