32

Предстои трети Уъркшоп по проект „Култура Пз“

На 9 и 10 декември 2023 г. от 10:30 ч., локация CoworkingSpacePazardzhik гр. Пазарджик, бул. „България“ 57, се организира поредният уъркшоп "Литературните ценности в културното наследство - "Пролетта на един град" по проект „Култура Пз“, организиран от Фондация „Ви Арт“.

Уъркшопът ще се проведе от Диляна Матакиева, преподавател по литература и културен предприемач. Ще разгледаме въпросите за естетическите и културни ценности, за ползите от изкуството и свързаността на писане на текстове и анализи с фотографията.

Основната тема е взаимствана от книгата на Константин Кантарев „Пролетта на един град“, а целта е представяне на литературното наследство свързано с гр. Пазарджик и достигането до младежите, възможностите за тяхното творческо изразяване и повишаване на лична и обществена култура, което от своя страна да им помогне в по-нататъшното им развитие, нови знания, във формиране и затвърждаване на умения и в успешното им прилагане. 

Проект „Култура Пз“ се реализира с финансиране от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Основната цел е стимулиране на инициативността, самоорганизирането, младежкото творчество и изявата на младите хора. Проектът ще осигури подкрепяща среда, както и условия за насърчаване на интереса им към културата и изкуството. 

*Фондация „Ви Арт“

https://www.facebook.com/ViArtFoundation/

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?