32

Представиха програмите с финансиране от ЕС за предстоящия период

Областният информационен център в Пазарджик проведе информационна среща за представяне на Програмен период 2021 – 2027 г. Събитието се проведе в Пленарната зала на Общината. То е част от общата инициатива на мрежата от ОИЦ, която се провежда в периода от 14-ти ноември до 16-ти декември в цялата страна.

По време на срещата се представиха новите европейските програми с техните приоритети, специфични цели и отворени към момента процедури. Акцент беше поставен върху „Развитие на човешките ресурси“, „Програма за храни и основно материално подпомагане“, „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Развитие на регионите“, „Образование“ и “Околна среда“. В допълнение към новите програми бяха представени отворените към момента и предстоящи процедури по План за възстановяване и устойчивост, които също предизвикаха интерес. На събитието присъстваха представители на бизнеса, общинска и областна администрация, образователните институции, НПО и медии.

ОИЦ – Пазарджик  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?