32
Следвайте ни

Представиха нова политическа формация, която няма да участва в изборите

viber icon

Нова политическа и националистическа формация бе представена вчера в Пазарджик - "Всеблългарски сбор Георги Раковски". Партията няма да участва в предстоящите избори за президент, вицепрезидент и народни представители, но занапред има проекти да се включи в политиката, обяви един от инициаторите за създаването й - Димитър Николов. На журналистически въпрос той отговори, че със съмишлениците му дават подкрепата си за една от двойките кандидати за президент и вицепрезидент. Тандемът обаче не е нито един от петте, издигнати от другите самоопределящи се като националистически партии. Редом с него в брифинга се включиха адвокат Стефан Парлапански и местни активисти на организацията - Петко Вацев и Иван Върбанов.

Срещата в Пазарджик започна с представянето на книгите "Бългрски народни песни" от братя Миладинови и "Горноджумайският войвода" от Ичко Бойчев, които бяха подарени на присъстващите, както и "Кой уби Ястребинчетата" на Надежда Любенова, която представя различна версия на официално представяната до момента. Редом с тях отзовалите се на поканата получиха и новия брой на вестник "Свободно слово", създаден от дисидента Илия Минев от Септември, а днес издаван от единствения му наследник - Илиян Минев.

"Подаряваме книги из цялата страна, тъй като на българския народ в момента му е необходима по-висока духовност, чрез която да защитава българщината, консерватизма и националните интереси" - обясни Николов.

Той допълни, че е имал честта да бъде първият зам.-председател на Българската национално-радикална партия. И разкритикува политиката на политическите организации в страната, представящи се за "истинските националисти", които работели повече за материалните си интереси, предавайки националните. Организацията твърдо застава срещу принципите и нормите, налагани чрез Истанбулската конвенция.

Според Николов, в момента държавата ни е останала без политически приятели. Той вижда като подходящи за тази роля страните от Вишеградската четворка, като цяло не отрича глобализация и необходимостта от обединяване, но без налагане на "империалистическите" държави и със запазване на националната идентичност на отделните народи.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?