Следвайте ни

Предлагат ни месо от камила и наденички с портокал

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Месо от камила е сред най-екзотичните неща, предлагани в ново магазинче за здравословни храни в Пазарджик. Внос е от Гърция. На вид прилича на прошуто, нарязано е на тънки ивици и вакуумирано. Води се камилска пастърма, според етикета. На гърба на опаковката са дадени ретроснимки, вероятно – от историята на фирмата-производител.
Има и луканки, не са от кенгуру. Били по традиционна испанска рецепта – чоризо. Наденицата обаче предизвиква овации – тя е с портокал. Също е гръцка, а там хората си уважават портокалите като част от местното агропроизводство, явно. Изненадите продължават – меко сирене с ананас.
Пари да газиш, си пожелаваме при всяко ново начинание, свързано с някакви приходи. Това се случи вчера на Георги Шахънов, пазарджиклия, току-що завърнал се от гурбет в Лондон и отворил магазин за здравословни продукти в родния град. При откриването вчера неговата баба Стоилка Маркова засипала пода с монети и заръчала на внука си цял ден да не ги вдига, та да му върви на пари и занапред. Ритуал, равностоен на плискането на вода от бакърено менче, закичено със здравец и градински китки. Бабата „повлякла крак” с първата шепа хвърлени монети, след което всеки влязъл изсипвал от шепата си с весел звън следващите. Докато подът не станал като дъното на фонтан в град, където всички туристи искат да се върнат пак.


Повече за атрактивната идея на младежа – в утрешния брой на „Пазарджишка Марица”

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?