102

Прецедент: Кметът обяви намаление на дънъците от 2024 г.

Ние ще сме единствената община в България, а може би и в Европа с подобен ход, заяви Тодор Попов

От началото на 2024 г. ръководството на Община Пазарджик планира намаление на данък сгради и данък МПС. Горещата новина съобщи кметът Тодор Попов при участието си в предаването "Акценти" по "Телемедиа" тази вечер. Той допълни, че конкретния процент по редукция на налозите предстои да бъде определен след анализ от страна на финансовия отдел в общинска администрация. "След това ще внесем проект за решение в Общинския съвет за корекция на въпросните данъчни ставки в посока надолу", анонсира кмета.

"Така Пазарджик ще стане единствената община в България, за Европа ще го проверим, която по време на кризи ще намали своите данъци, защото хората го заслужават. Таксите не можем, тъй като при тях съответната цена обезпечава тази на услугата. Както е при таксата за сметосъбиране и сметоизвоване", уточни Попов. Той обясни, че историческото по същество проекто-решение става възможно, благодарение на допълнителните средства, които общината ще генерира от влизащия съвсем скоро в експлоатация соларен парк. Очаква се жителите на общината да бъдат зарадвани официално с хубавата новина за празника на Пазарджик, който е през месец май. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Популистко обещание !

Популистко обещание !

13.01.2023 | 14:25

Ще намалят данък сграда, а не такса смет. Пример за 2023 година на апартамент 100 кв.м. Общото задължение е 294, 36 лева, от които данък сграда е 36, 52 лева. Разликата е за таксата смет- 257,84 лева. И какво облекчение ни предлагаш, популисте? Или просто мирише на избори? ....

Отговори
2 0
Анче

Анче

13.01.2023 | 12:51

Изборите идат. Ще обещават и пари да връщат от стари данъци, само и само да вземат мандата. Да видим колко ще изпълняват! Да не излезе след изборите, че заради инфлацията няма да падат, а ще се вдигат данъци.

Отговори
2 0
Ончо

Ончо

13.01.2023 | 08:47

А нещо за 2023-та няма ли да се каже?

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?