Следвайте ни

Повече първолаци започнаха училище във Велинградско

viber icon

През новата учебна година броят на първокласниците в община Велинград е 354. През 2019 г. местната община регистрира антирекорд с едва 316 деца. Сега броят на първолаците се връща към обичайния за последните години. "Радващо е, че в сравнение с 2019 г., сега в първи клас ще има близо 40 деца повече, което означава и две паралелки прираст", коментира кметът д-р Костадин Коев.

Всички училища в общината отвориха врати при спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от Министерството на образованието. Отделно всяко училище може да приема допълнителни мерки, гласувани от педагогическите съвети. В повечето учебни заведения се въведе различно начало на учебните часове за началния курс и по-големите ученици. Движението по коридорите е обозначено със стрелки, за да няма смесване на потоците. Със същата цел там, където е възможно, училищата откриват допълнителни вход/изход. Носенето на маски остава задължително само в коридорите и общите помещения, но не и по време на учебните часове.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?