32

Повече от седмица ще продължат честванията за Празника на Стрелча

Тържествена света литургия за здраве и благоденствие ще бъде отслужена днес в храма "Свети Архангел Михаил" в Стрелча. Тя е част от програмата за Празника на града, който се отбелязва на Илинден, а това лято ще продължи до 30 юли.
Едно от атрактивните събития в нея е "Цирк под звездите", който ще бъде изпълнен на откритата сцена в Градския парк на 26 юли от Българската младежка циркова асоциация в партньорство с Министерството на културата и финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".
На 29 юли следва детски празник "Обичам Стрелча - с дъхави рози и целебни води", а на следващия ден ще има състезание по плуване на открития плувен басейн и традиционни илинденски борби. От 18,00 часа на 30 юли в Ритуалната зала предстои връчването на почетни отличия, а час по-късно ще бъде награждаването на най-възрастния и най-младия жител на Стрелча. Във вечерната програма са предвидени още ритуал "Последният ден на жътвата" в изпълнение на група "Стрелица", празничен концерт с участието на оркестър "Калофер" и празнична заря.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?