Следвайте ни

Повдигнаха обвинение на Дачев за средна телесна повреда

viber icon
Обвинение за нанасяне на средна телесна повреда е повдигнато на 67-годишния Николай Дачев, издирван от полицията за прострелването на екскмета на Овчеполци Трендафил Шарков, съобщи говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов. Търсим заподозрения от четвъртък вечерта. По всяка вероятност и оръжието, с което е стреляно, е незаконно, допълни Стоянов.

Спречкването между Николай Дачев и бившия кмет Трендафил Шарков е станало около 19 часа на 9 март на улица в Овчеполци в близост до дома на пострадалия. Куршумът е попаднал в дясното бедро на Шарков.

Дачев се издирва на територията на областта, ако скоро не бъде открит, ще бъде обявен за общонационално издирван.

Шарков бил причакан близо до дома си от 67-годишния пазарджиклия Николай Дачев, който живее от 3-4 години в Овчеполци. Мъжът го е прострелял с ловна пушка и е избягал. Според очевидци веднага хванал гората, докато Шарков е бил откаран за лечение в МБАЛ – Пазарджик, където се намира и в момента. Куршумът преминал в непосредствена близост до артерията и само късметът е спасил екскмета от по-тежки последствия.

Стрелецът е посочен от потърпевшия Шарков и веднага е започнало издирване. В рамките на два дни множество цивилни и униформени полицаи са правили заграждане и претърсване в гората над Овчеполци, но Дачев не е открит до момента. За него се знае, че няма храна у себе си, както и пари, но пък е въоръжен и много опасен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?