Следвайте ни

Потвърдиха условната присъда на кмета на Септември

viber icon

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, наложена на кмета на Септември Марин Рачев от окръжните магистрати в Пазарджик. Рачев получи  2 години и половина условно на първа инстанция, с изпитателен срок от 4 години. 

 Съдът го призна за виновен за укриване на ДДС в периода 2005-2007 година за близо 119 хиляди лева. 

Рачев е потвърдил и невярна информация в данъчната си декларация, като по този начин е избегнал плащането на част от данъчните си задължения, става ясно от мотивите на Апелативния съд. 

Решението може да бъде обжалвано и протеситрано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок. Припомняме, че кметът на Септември Марин Рачев беше отстранен от длъжност от съда, а впоследствие беше възстановен на поста си.

Срещу него бе повдигнато и обвинение през септември от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост в размер на над 226 хиляди лева, колкото са причинените щети на община Септември. 

Заедно с него са обвинени и трима общински служители - зам.-кметът Явор Митев, специалистът в „Инвеститорски контрол” към отдел „Строителство” при дирекция „Архитектура и териториално устройство” Станой Милов и директорът на Дирекция “Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев. 

В края на септември пък, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество внесе иск за отнемане на 9,3 млн.лв. от Рачев.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?