102

Потвърдено: Д-р Гурдев е новият шеф на МБАЛ - Велинград

Общинският съвет във Велинград избра д-р Данчо Гурдев за шеф на едноименната МБАЛ. Той спечели конкурса за избор на нов управител. В комисията по избор бяха общинските съветници Емил Моллов и Радослав Димов,  Натали Видаркинска - Клинчева – директор Дирекция "АДУС" в Община Велинград, д-р Цветелина Спиридонова - заместник-председател на Българска болнична асоциация и д-р Хюля Шериф - ИД Директор на РЗИ-Пазарджик. След проведени три етапа комисията класира на първо място в конкурса д-р Данчо Гурдев и излезе с предложение той да бъде избран да управлява общинската болница.
Д-р Гурдев от 2 години е анестезиолог – реаниматор в ОАИЛ на МБАЛ- Велинград. Работил е в няколко големи лечебни заведения на територията на Пловдив и Пазарджик. Завършил е медицина в МУ- Пловдив през 2017 г.
 
Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение през 2021 г., а в началото на 2022 г. завършва курс по Здравен мениджмънт.
 
‘’Това, което направи впечатление на комисията, е че д-р Гурдев има доста смели и иновативни виждания за развитието на болницата през следващите 3 години. Вярвам, че е време лечебното заведение да има дейно управление, което да работи и да осъществи своята стратегия. Затова предлагам на всички общински съветници да подкрепим това решение и да дадем шанс на болницата да се развива!’’- това заяви, в заседателната зала, председателят на комисията Емил Моллов.
 
Д-р Гурдев благодари на общинските съветници за техния вот: ‘’Вашата подкрепа означава много за мен! Последните две години бяха тежки и нестабилни, предвид честата смяна на управителите. Благодаря за гласуваното доверие! Надявам се да оправдая Вашия избор и заедно да работим за развитието на едно достойно здравеопазване във Велинград и региона!’’, заяви новият управител.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?