Следвайте ни

Потребителят: Храната в магазина мирише на химия

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
За пръв път от много време насам опитвам колбаси с вкус на месо, сочни и меки. Същите видове от магазина са сухи, жилави и с дъх на химия. Може би тези в търговската мрежа ги обработват с повече консерванти, за да са трайни.

Такива са впечатленията на Таня Терзийска от изложението "Подкрепяме българското", организирано в Пазарджик от Министерството на земеделието. Пазарджиклийката се беше натоварила здраво с 5-6 торби, пълни с всякакви продукти - мед, сирене, кашкавал, масло, био чушки и домати. Изглеждаше доволна от възможността да купи директно от производителя, и то на място, където всеки показва най-доброто от стоката си.

Ако това, което дегустирах тук, го имаше и в магазините, щеше да е чудесно, казва Терзийска. Тук всичко опитано ми хареса. Да се чуди човек същите фирми ли зареждат бакалиите...

Таня също като земеделците смята, че подобни изложения и базари трябва да се организират по-често, не само един път в годината. Хората са склонни да избират българското, стига да е хубаво и вкусно, убедена е тя. Лошото е, че заради ниските си доходи пазарджиклии правят прекалено много компромиси, включително с качеството и безопасността на храната.

Изложението е на Тортата и продължава до 20 часа.
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?