Потребителят: Храната в магазина мирише на химия
Новини от Пазарджик и региона
- 19:51, 02.10.2016
- 1172
- 0
За пръв път от много време насам опитвам колбаси с вкус на месо, сочни и меки. Същите видове от магазина са сухи, жилави и с дъх на химия. Може би тези в търговската мрежа ги обработват с повече консерванти, за да са трайни.
Такива са впечатленията на Таня Терзийска от изложението "Подкрепяме българското", организирано в Пазарджик от Министерството на земеделието. Пазарджиклийката се беше натоварила здраво с 5-6 торби, пълни с всякакви продукти - мед, сирене, кашкавал, масло, био чушки и домати. Изглеждаше доволна от възможността да купи директно от производителя, и то на място, където всеки показва най-доброто от стоката си.
Ако това, което дегустирах тук, го имаше и в магазините, щеше да е чудесно, казва Терзийска. Тук всичко опитано ми хареса. Да се чуди човек същите фирми ли зареждат бакалиите...
Таня също като земеделците смята, че подобни изложения и базари трябва да се организират по-често, не само един път в годината. Хората са склонни да избират българското, стига да е хубаво и вкусно, убедена е тя. Лошото е, че заради ниските си доходи пазарджиклии правят прекалено много компромиси, включително с качеството и безопасността на храната.
Изложението е на Тортата и продължава до 20 часа.
Такива са впечатленията на Таня Терзийска от изложението "Подкрепяме българското", организирано в Пазарджик от Министерството на земеделието. Пазарджиклийката се беше натоварила здраво с 5-6 торби, пълни с всякакви продукти - мед, сирене, кашкавал, масло, био чушки и домати. Изглеждаше доволна от възможността да купи директно от производителя, и то на място, където всеки показва най-доброто от стоката си.
Ако това, което дегустирах тук, го имаше и в магазините, щеше да е чудесно, казва Терзийска. Тук всичко опитано ми хареса. Да се чуди човек същите фирми ли зареждат бакалиите...
Таня също като земеделците смята, че подобни изложения и базари трябва да се организират по-често, не само един път в годината. Хората са склонни да избират българското, стига да е хубаво и вкусно, убедена е тя. Лошото е, че заради ниските си доходи пазарджиклии правят прекалено много компромиси, включително с качеството и безопасността на храната.
Изложението е на Тортата и продължава до 20 часа.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
0 коментара