Потребителят: Храната в магазина мирише на химия

Новини от Пазарджик и региона

За пръв път от много време насам опитвам колбаси с вкус на месо, сочни и меки. Същите видове от магазина са сухи, жилави и с дъх на химия. Може би тези в търговската мрежа ги обработват с повече консерванти, за да са трайни.

Такива са впечатленията на Таня Терзийска от изложението "Подкрепяме българското", организирано в Пазарджик от Министерството на земеделието. Пазарджиклийката се беше натоварила здраво с 5-6 торби, пълни с всякакви продукти - мед, сирене, кашкавал, масло, био чушки и домати. Изглеждаше доволна от възможността да купи директно от производителя, и то на място, където всеки показва най-доброто от стоката си.

Ако това, което дегустирах тук, го имаше и в магазините, щеше да е чудесно, казва Терзийска. Тук всичко опитано ми хареса. Да се чуди човек същите фирми ли зареждат бакалиите...

Таня също като земеделците смята, че подобни изложения и базари трябва да се организират по-често, не само един път в годината. Хората са склонни да избират българското, стига да е хубаво и вкусно, убедена е тя. Лошото е, че заради ниските си доходи пазарджиклии правят прекалено много компромиси, включително с качеството и безопасността на храната.

Изложението е на Тортата и продължава до 20 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?