32

Поточни линии на "Порше" и "Фолксваген" заработиха в Пазарджик ВИДЕО

Новата база на "Костал" се простира на 14 000 кв. м, разкрива 300 работни места

Поточни линии за производство на авточасти за "Порше" и "Фолксваген" официално бяха открити днес в Пазарджик. Те са разположени в нова база на фирма "Ариете Логистикс", простираща се на 14 000 кв. м, на които са ситуирани 3 производствени и 2 складови зали. В тях ще се произвеждат подкормилни устройства. В производствените зали ще бъдат ангажирани 300 работещи на трисменен режим на работа. Пред сградата е изграден и паркинг с 350 места.

Фирма "Ариете Логистикс" произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия. Тя е българско дружество, част от международната група "Ариете Груп", вече 8 години работи успешно на българския и международните пазари. 

Официалното откриване е организирано сега, но производствените линии работят вече от месец, отбеляза в обръщението си кметът на община Пазарджик Тодор Попов, който бе сред гостите на церемонията. Той отбеляза, че общата инвестиция е над 50 милиона евро.

"Бизнесът получава едно добро отношение от местната власт, което води до този добър резултат - заяви Тодор Попов. - Тука няма изнудване, няма дребни рекети, няма непрофесионализъм. Всяко нещо, което те са поискали, им е осигурено. Чисто административно съпортът е бърз и навременен и те се чувстват добре тук. И не само се чувстват добре, но и са най-големият глашатай пред всички чуждестранни фирми, които проявяват интерес към Пазарджик. Защото, за да бъде даден атестат на града ни от собственик на фирма, която има десетки милиони или дори милиарди годишен оборот в света, е достатъчен атестат за всички останали. Щом те се чувстват добре тук, това е достатъчно, за да проявят техните партньори и конкуренти интерес към нашия град. И не е случайно, че догодина ще се радваме на нови инвестиции не само от "Костал", но и на техни партньори".

Градоначалникът допълни още, че това е най-важният инструмент за постигането на целта, която с колегите му от общинския екип са си поставили - Пазарджик освен добро място за живеене да се превърне и в място, където хората получават добри възнаграждения и се чувстват богати и спокойни. Това ще бъде постигнато, след като работодателите започнат да се конкурират за работници и служители, поясни Попов. По думите му, в завода на "Костал" принадената стойност е висока, а възнагражденията не са малки в сравнение със стандартите в България. А това е стъпка в правилната посока.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Largo

Largo

22.09.2022 | 15:29

И за 1000 лева заплата нали кметче защото за да се открие голяма фирма в Пазарджик ти поставяш условие колко да се заплаща защото градът се командва от арабина и още двама трима по техните условия затова не може по голяма заплата . Цял град те знае

Отговори
15 1
Марин

Марин

22.09.2022 | 10:38

Ало журналиста.Градоначалник преди 9 септември е шефа на полицията

Отговори
4 0
Паталенския Каракончил

Паталенския Каракончил

21.09.2022 | 17:11

Ама верно ли бе?Пурко не Ви ли иска пури!Чак да не повярва човек!Ми за него една пура равна на една десятка !Беше в хил.лв сега сигурно е в евраци !

Отговори
5 3
Бай Ставри

Бай Ставри

21.09.2022 | 15:54

Та един осъден на първа инстанция за отказ тест наркотици и алкохол и без книжка индивид отварял нова база в Татар Пазарджик?

Отговори
11 6

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?