32

Посвещават на Ботев и Левски Фестивала за патриотична песен в Панагюрище

На 22 и 23 април ще се проведе тазгодишното издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие", който е част от традиционните събития в културния календар на Община Панагюрище и местния Център за подкрепа на личностното развитие. Събитието се посвещава на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев и на 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Фестивалът отново ще бъде в Театър Дом-паметника в града.

Организаторите обявиха, че започва записването на участници. В конкурсната програма на фестивала могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени на групи според възрастта си. Най-добре представилите се ще бъдат отличени с награди, най-престижната от които е специалната награда на фестивала - статуетка "Живият пламък". Призове ще връчат Община Панагюрище, детското жури, фондации, предприятия и други.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2022/2023 година. Целите му са разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?