32

Постоянен арест за обвинения за жестоката катастрофа край Лозен

Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. С. като потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“, взета от Пазарджишкия окръжен съд. 

Срещу И. С. е повдигнато обвинение за това, че на 18.05.2023 г. при управление на лек автомобил „Ауди А3“, при движение по главен път от село Лозен в посока за град Белово, Пазарджишко, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в „Опел Зафира“. При катастрофата е загинал един човек и са нанесени тежки телесни повреди на трима души.

Повдигнатото обвинение на И. С. е за тежко престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Апелативните съдии изслушаха доводите на страните и след като обсъдиха събраните до момента доказателства, прецениха, че взетата от Окръжен съд – Пазарджик мярка за неотклонение „задържане под стража“ е най-адекватната за случая. Неразколебано е обоснованото предположение за съпричастност на И. С. към престъплението, в което е обвинен. Няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес, но има опасност да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Това е така, тъй като от справка от КАТ е установено, че за една година, откакто има свидетелство за правоуправление, И. С. има 18 административни нарушения на Закона за движение по пътищата. Според прокуратурата в автомобила му е намерена бутилка с райски газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че имало случаи, когато обвиняемият e шофирал след употреба на райски газ. Друг свидетел, водач на МПС, е заявил, че малко преди катастрофата едва е избегнал удар със същата кола. Съдът счита, че престъплението, в което И. С. е обвинен, а именно тежка катастрофа с един загинал и трима тежко ранени пострадали, е с доста висока степен на обществена опасност. 

             Определението на Апелативния съд е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?