Следвайте ни

Постъпленията от "Автобус за някъде" отиват за МБАЛ-Пазарджик

viber icon

Всички постъпления от третата книга на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов ще бъдат предоставени на МБАЛ-Пазарджик за медиците на първа линия в борбата с новия коронавирус. Това съобщи авторът в блога си, като отново не пропусна да благодари на всички, дали своя принос за това поредното томче с човешки разкази, импресии и житейски истории да достигне до читателя.

След две отлагания заради извънредното положение сборникът "Автобус за някъде" все пак ще има своето официално представяне пред аудиторията, а този път то обещава да бъде различно и още по-интригуващо от тези на предишните книги на Михайлов - "Побързай" и "Когато вали".

А ето и обръщението на Илия Михайлов към четящите пазарджиклии: 

Уважаеми приятели, имам удоволствието да съобщя, че съвсем скоро моята трета книга „Автобус за някъде“ най-после ще се срещне с всички, които я очакват, след като два пъти отлагахме този момент заради извънредното положение.

На 25.05.20 г. (понеделник), от 11.00 до 13.00 ч. ще очаквам тези от вас, които желаят, в Ezoligencia (офис на фондация „Арт Ангел“) – едно от най-гостоприемните кътчета за културен живот и социални инициативи в Пазарджик. Това е възможно благодарение на подкрепата на моя съратник и приятел Iliyan Kuzmanov, който така и не спира да прави Добро в името на хората! Мястото е в центъра на града и познато на всички – ул. „Пейо Яворов“ N 6 (срещу РУО – гр. Пазарджик). По-опитните от нас (как се изразявам само, а?) помнят, че там беше бившето кино ОФ. Всички противоепидемични мерки и дезинфекция са гарантирани за сигурността и спокойствието на всички.

Това няма да бъде някаква церемония с водещ и участници, каквато беше идеята в началото на март. Просто всеки, които желае, може да мине през Ezoligencia за минути и да получи от мен книжка, усмивка и добра дума. Напомням, че към книгата има и диск и аудио формат на част от съдържанието. Текстовете в аудио книгата съживиха моята духовна сестра Petya Tochkova   и едно прекрасно талантливо дете, което безкрайно обичам и уважавам – Теодор Димитров. 

Обложката е уникална и е дело на една от най-талантливите млади художнички на България – Катрин Малинова   и Katrin’s art, a един млад мъж с огромно сърце – Стоян Георгиев   (Matrix Studio Photography) изработи проекта за диска и самата аудио книга.

Двама души, които безкрайно обичам и уважавам, отново са редактор на книгата – г-н Георги Спасов   и коректор – г-жа Жана Цветанова  

Изказвам специална благодарност на кмета на Община Пазарджик – г-н Тодор Попов,   защото той повярва в мен, подкрепи ме и отново ми даде шанс!
Благодаря на г-жа Ива Забуртова   и г-жа Диляна Матакиева от неговия екип в Община Пазарджик за безценното съдействие, добронамереността и човещината! За мен те са много важни!

Благодаря на моята колежка и приятел Дияна Николова и страхотните деца от 9.А за техните рисунки, които влязоха в книгата!  

Благодаря на Zornitsa Yanakova   за перфектната работа по предпечатната подготовка, както и на г-н Войчех Пекаж   и всички от „Беллопринт“!

За да бъда коректен, държа да отбележа, че екземплярите са ОГРАНИЧЕН брой.
Използвам случая да благодаря за подкрепата и на бате Васко Кръпката   Васко Кръпката / Vasko The Patch, който два пъти заяви готовност да дойде на представянето на книгата ми и да ме подкрепи лично. За съжаление, в момента той има личен ангажимент и няма как да участва.

ПРИЗОВАВАМ тези от вас, които решат да минат и да получат от мен книжка, да се включат в моята благотворителна кампания в полза на МБАЛ – Пазарджик. Там ще има кутия, в която всеки да пусне някаква разумна и приемлива за себе си сума. Всички събрани средства, колкото и да са те, ще бъдат предоставени на пазарджишката държавна болница. Това е моят начин да подкрепя тези достойни хора – пазарджишките лекари, медицински сестри и санитари – в този труден за всички нас момент.

Накрая напомням, че раздаването на книжата ми ще бъде втората ми инициатива, с която подкрепям Министерство на образованието и науката и тяхната идея да обявяват на май „Месец на българското образование“! И така – до 25.05.20 г., 11.00 ч.
Нека бъде светлина!

От екипа на "Марица" пожелаваме попътен вятър на томчето с литературни творби, коeто отново ще ни подсети да бъдем по-добри!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?